Purpose and Pepper Quote
A helping hand

I have chosen to write this post in Norwegian only as it first and foremost is and initiative and some thoughts I wanted to share with Norwegian friends. If you feel like reading it you may use the translate button.

Kjære venner og bekjente, har dere 3 minutter ?

Vi trenger noen tips og råd om gode organisasjoner eller initiativ fra enkeltmennesker som gjør en forskjell i forbindelse med flyktningkrisen! Før vi kommer til saken, her er litt av bakgrunnstankene våre.

Det er et tankekors at livet er litt som et lotteri. Noen av oss er heldig og blir født til et liv på rød løper mens andre må sloss i oppoverbakke fra dag en. Noen lykkes og noen lykkes ikke, og hva er nå egentlig det og lykkes? Vi som har fått et fantastisk utgangspunkt er absolutt ikke nødvendigvis brilliant hvis vi lykkes, vi er kanskje bare heldig. Heldig som fikk muligheten, men også flinke som klarte å gripe den. Flaks er uansett en viktig del av livet.

Disse tankene kan vi overføre til den pågående flyktningekrisen. I all hovedsak har vi enkeltmennesker tre mulige måter å tilnærme oss situasjonen på: Den ene er å arbeide for at vi og andre skal gjøre mer for å hjelpe – veldig bra! Den andre er å sitte stille i båten – helt greit. Det tredje er å jobbe for at vi skal være mindre involvert – du er ikke bare heldig, du er en heldig drittsekk!

Den siste tiden har vi diskutert luksusproblemstillingen båtkjøp, en skikkelig triviell sak. Samtidig strømmer det tusener av skjebner i land i Europa på flukt fra krig, sult og nød. Man kan ikke legge ned sitt eget liv fordi andre har det vanskelig, men som mange andre har vi tenkt mye på hvordan vi kan bidra utenom det lille vi allerede gjør.

Hva er egentlig forskjellen på oss og flyktningene? Rent bortsett fra flaks og uflaks? De aller fleste mennesker ønsker jo bare å leve sine liv i trygghet omringet av sine kjære. Vi lever alle i den samme lille båten. Vi kan velge å se verden som en rekke båter i konkurranse med hverandre. Det mangler ikke på dem som påstår dette, men det er et valg, ingen sannhet. Vi velger å se at det kun er en båt, og at vi er alle i den. Derfor, i hvilken grad vi er i stand til å hjelpe og å gi menneskene rundt oss en fremtid med håp er direkte knyttet til i hvilken grad vi er i stand til å gi oss selv en fremtid med håp.

Så, i stedet for å bare prate så skal vi nå handle. Vi forsøker alltid å bidra med vårt, men det lille vi gir betyr jo egentlig relativt lite for vår situasjon. Akkurat som det ikke betyr noe for vår velstand at landet vårt gir vekk en prosent av BNP til andre. Det gjør vel kanskje bare noe positivt for vår lykke. For ingen kan vel være virkelig lykkelig som rik omringet av kriser og fattigdom uten å dele? Tvert om hadde vi nok alle blitt litt lykkeligere om en prosent ble til to. Og nei, dette er ikke å ta ansvar fra andre, det er å gå foran med hodet høyt hevet.

Nå. Don´t talk the talk without walking the walk. Derfor skal vi nå gi så vi kjenner det, og i håp om at du har noen forslag til oss, deler vi planen vår:

1: Vi er så heldig å leie ut bolig. Når vi får ledig bolig skal denne umiddelbart registreres på tilfluktshjem.no slik at kommunen får flere tilgjengelige leiligheter til flyktninger. Vær med du også! 

2: Vi skal gi bort 10.000 kroner hver måned i ett år fremover. Pengene skal gå til hverdagsgodhet rettet mot flyktninger og spesielt barn og unge. Det er så mye bra enkeltmennesker og organisasjoner rundt omkring med så mye gode tiltak og initiativ rettet mot vanskeligstilte. Kanskje du vet om noen? Vi blir veldig takknemlige for gode forslag enten her eller på mail:   camillabm@outlook.com

Takk for at du tok deg tid til å lese dette. Del gjerne!

 

With Purpose & pepper

Camilla

0

Leave a Reply

Translate »